Cu Global Learning, copilul tău nu trebuie să învețe comentarii la limba română – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Cu Global Learning, copilul tău nu trebuie să învețe comentarii la limba română

Sursa articol: parintimoderni.ro

Poate că ești un părinte prea tânăr să fi trecut prin așa ceva, însă cu siguranță ai auzit de renumitele comentarii literare la limba română, pe care elevii erau obligați să le învețe pe de rost. Cu siguranță nu de abilitatea de memorare mecanică are nevoie un copil bine pregătit pentru un examen, fie el de admitere în clasa a V-a, de Evaluare națională sau de capacitate la final de gimnaziu.

Atât programa școlară, cât și exigențele examenelor pun accent pe analiză și sinteză, pe comunicarea în contexte practice, pe cunoștințe care să îi ajute pe viitorii adulți să se poată exprima, să poată argumenta și dialoga, dezbătând azi subiecte din literatură, iar mâine probleme de interes cetățenesc.

Cursurile de pregătire la limba română de la Global Learning urmăresc exact aceste obiective, ținta lor mergând dincolo de obținerea unor performanțe școlare îmbunătățite sau a unei note bune la examen.

Conceptul de valoare culturală, în atenția cursurilor de limba română de la Global Learning

Trăim într-o lume a vitezei, a informației transmise cu viteză amețitoare, a falselor valori, iar mediul în care trăiesc copiii poate să promoveze superficialitatea, valori comerciale fără fundament și dobândirea de cunoștințe incomplete sau eronate. Într-un astfel de context, introducerea în programa școlară a conceptului de valoare culturală este mai mult decât binevenită.

Dezvoltarea capacităților elevilor de analiză și sinteză, în urma înțelegerii și aprofundării textelor literare, introducerea unor noțiuni legate de tradiții, obiceiuri, patrimoniu cultural îi ajută pe micii români să se poată orienta mai bine în peisajul lumii contemporane care promovează valorile, având la bază principiul unității în diversitate.

În urma cursurilor de limba română cu profesoara Denissa Gabriela Bularda, cadru didactic cu experiență vastă la catedră, precum și în întocmirea de culegeri de gramatică, de compuneri și alte materiale de studiu, copilul va putea să identifice valori culturale, să poată să alcătuiască un text coerent pe acest subiect și să își argumenteze alegerea.

Metode moderne de predare la cursurile Global Learning

La cursurile de limba română adaptate diferitelor grupe de vârstă și diferitelor cerințe ale examenelor din diferite etape ale ciclurilor de învățământ, copilul tău nu va fi „cuminte” și nici nu se așteaptă de la el să fie astfel. Nu va învăța comentarii literare pe de rost, ci va fi incitat de subiectele abordate și de maniera lor de prezentare, interesat de jocurile și aplicațiile distractive, dornic să se implice și încurajat să își spună părerea.

Tainele gramaticii își vor primi cheia potrivită, iar comunicarea orală și scrisă își va depăși limitele creativității și interpretării logice, fie pe baza textelor literare din manual, fie pe baza unor situații de viață. Exercițiile efectuate la cursurile Global Learning își vor afla utilitatea nu numai la examene și în performanțele școlare, ci și în aspecte ale dezvoltării personale pe care adultul de mai târziu le va aprecia cu siguranță.

Investind în cursuri moderne de limba română pentru copilul tău, la Global Learning, faci o investiție în viitorul său, în încrederea celui mic în propriul potențial și în capacități de comunicare îmbunătățite, care îi vor folosi cu siguranță de-a lungul întregii vieți.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/OyCl7Y4y0Bk