Aprofundarea cunoștințelor de limba engleză – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Aprofundarea cunoștințelor de limba engleză – moduri creative, care îmbină educația cu distracția

Sursa articol: financiarul.ro

Limba engleză este omniprezentă în era globalizării, fiind instrumentul esențial pentru comunicare în cele mai diverse domenii, de la comerț și știință până la artă și divertisment. Însă, în ciuda acestei omniprezențe, învățarea limbii engleze poate fi uneori o sarcină dificilă și monotonă, mai ales pentru copiii cu vârstele cuprinse între 7 și 11 ani.

Nu trebuie să fie așa! Părinții care își doresc un parcurs profesional de succes pentru copilul lor știu cât de important este ca o limbă străină să fie învățată în mod creativ, cu profesori dedicați, într-o manieră care îmbină educația cu joaca.

Astfel, pentru că tot se apropie vacanța de vară, părinții care își doresc pentru cei mici activități educative în această perioadă, cu atât mai mult aprofundarea cunoștințelor de limba engleză, pot opta pentru:


  • Jocuri interactive și aplicații educaționale;
  • Cărți, filme și muzică în limba engleză;
  • Cluburi de conversație și întâlniri tematice;
  • Teatru în limba engleză;
  • Cursurile de vară Global Learning.

Jocuri interactive și aplicații educaționale

Că ne place să recunoaștem sau nu, jocurile și aplicațiile educative au devenit unele dintre cele mai eficiente unelte pentru aprofundarea cunoștințelor de limba engleză. De exemplu, Babbel sau Rosetta Stone sunt platforme excelente, care oferă lecții interactive și exerciții variate într-un mediu amuzant. Acestea permit personalizarea procesului de învățare, ajutându-i pe micii utilizatori să-și îmbunătățească vocabularul, gramatica și pronunția, în timp ce se joacă.

Cărți, filme și muzică în limba engleză

Distracția nu trebuie să fie exclusivă pentru mediul digital. Cărțile, filmele și muzica în limba engleză sunt instrumente valoroase pentru aprofundarea cunoștințelor de limbă și înțelegerea nuanțelor culturale. De exemplu, cărțile pot fi alese în funcție de nivelul de cunoștințe al fiecărui cititor, în timp ce filmele și muzica pot fi folosite pentru a-i îmbunătăți copilului abilitățile de ascultare și de pronunție.

Cluburi de conversație și întâlniri tematice

Participarea la cluburile de conversație și la întâlnirile tematice în limba engleză poate fi o metodă eficientă și plăcută de aprofundare a cunoștințelor. Aceste evenimente promovează interacțiunea directă cu vorbitorii nativi sau cu alți învățători, ceea ce îmbunătățește abilitățile de conversație și înțelegerea limbii în context real.

Teatru în limba engleză

Participarea sau vizionarea unui spectacol de teatru în limba engleză poate fi o experiență de învățare eficientă și distractivă. Prin punerea în scenă a diferitelor scenarii și contexte, teatrul stimulează învățarea activă și îmbunătățirea abilităților de exprimare orală, în timp ce păstrează distracția și entuziasmul specific artei scenice.

Cursurile de vară Global Learning

O altă modalitate pentru cei mici de a învăța și exersa limba engleză este prin intermediul cursurilor de vară pentru limba engleză. În acest sezon estival, prichindeii de 7 și 11 ani sunt invitați să se înscrie la programul “The Summer Creators: Aventura Lingvistică Estivală”, o inițiativă a Global Learning pentru copiii pasionați să își perfecționeze aptitudinile de limbă engleză într-un mediu amuzant și participativ.

În cadrul școlii de vară, toți cei implicați vor avea șansa de a-și îmbogăți aptitudinile lingvistice, de a-și face prieteni noi și de a experimenta diverse activități culturale, toate într-un mediu sigur și prietenos. Școala de vară în limba engleză a Global Learning combină studiul limbii engleze cu aventura, explorarea și socializarea, oferindu-le astfel copiilor o experiență pedagogică unică.

Cei mici se vor amuza în parc în compania prietenilor, comunicând exclusiv în engleză, prin jocuri special concepute pentru a le lărgi vocabularul, explorând curiozități din întreaga lume, de la minuni ale lumii până la tradiții și obiceiuri din diferite culturi.

Perioada cursului de vară pentru limba engleză este de 4 săptămâni, structurat pe două module, fiecare de 14 zile. Lecțiile sunt organizate astfel: o ședință de trei ore în clasă, urmând ca alte două ședințe săptămânale (tot de trei ore) să se desfășoare în aer liber, în Parcul Cișmigiu.

La Global Learning, lecțiile de limbă engleză sunt adaptate nevoilor și nivelului fiecărui copil. Denissa Gabriela Bularda este calificată și experimentată și folosește o abordare contemporană, combinând metodele tradiționale de predare cu tehnologii interactive și jocuri educative.

Printre activitățile incluse se numără:

  • Privirea de clipuri video despre minunile lumii, locuri și tradiții de pe întregul glob;
  • Jocuri în parc: Eye spy / I spy with my little eye, Treasure Hunt, Scavenger Hunt, Chinese Whispers, Roll a story, Give me 5 și altele.
  • Descoperirea de curiozități din întreaga lume, sub formă de flash cards și știați că…