Lectii interactive de limba romana pentru elevi – Global-Learning.ro

Lecții de limba romană pentru elevi

Botic – Plan de idei si compunere

Să se realizeze o compunere plecând de la următorul paragraf: În fiecare dimineață, când merg la școală, văd în curtea unei case un câine mare, maroniu, care, la început m-a lătrat foarte tare, dar acum a devenit prietenul meu. Eu stau la bloc și nu putem avea în apartament un astfel de câine, cu toate că îmi doresc foarte mult. De aceea poate, mă bucur mult să văd că pot fi prieten cu acesta, din curtea altui om. titlul compunerii:…


Gramatica limbii române – clasa a V-a

Dragi părinți, acest curs se adresează elevilor de clasa a V-a și are ca scop fixarea noțiunilor despre substantiv, adjectiv, articol demonstrativ, articol hotărât și nehotărât și numeral, prin lecții video atractive, în care profesorul ia fiecare detaliu, îl explică și vine apoi cu exemple și exerciții.

3 Modele cu variante de răspuns – Admitere in clasa a V-a Limba Romana

Aceste variante de subiecte pentru admiterea în clasa a V-a vă arată, în sfârșit, CUM se rezolvă. Întregul curs este valoros, deoarece conține atât sugestii de exerciții care acoperă toată programa școlară, cât și metode de rezolvare a acestora, adică, pe lângă soluțiile exercițiilor de vocabular, gramatică și înțelegerea unui text la prima vedere, sunt formulate inclusiv modele de:– compuneri,– povestiri,– realizare a unui portret,– descriere a unui tablou,– dialoguri între personaje,– transformarea unui dialog în narațiune.În afara testelor, acest curs cuprinde și exerciții interactive pe…


Dacă tot #stamacasa, învățăm online pentru teza la limba română

Folosește eficient timpul acesta liber pentru a recapitula materia din semestrul al doilea! Înscrie-te la noi și îți garantăm că îți va fi mult mai ușor la teză și la școală imediat ce te vei întoarce în clasă. Pentru a-ți fi de folos, noi am creat ore de recapitulare pentru elevii de gimnaziu, cursuri de limbă română pe care le desfășurăm online în aceasta perioadă de izolare în locuințe.  Începem cu prima lecție din acest semestru și continuăm pas cu…

Lecție de limba română pentru elevii de gimnaziu – Conjugarea verbelor la modul indicativ, timpul mai mult ca perfectul

Conjugarea verbelor la modul indicativ, timpul mai mult ca perfectul Modul indicativ, timpul: Mai mult ca perfectul Cum este corect? Când am venit, tocmai terminasei tema, sau Când am venit, tocmai terminaseşi tema? „tocmai terminaseşi tema”, desigur! De cât timp nu-ţi mai făcusei curat în cameră? sau De cât timp nu-ţi mai făcuseşi curat în cameră? „nu-ţi mai făcuseşi”, desigur Mai mult ca perfectul exprimă o acţiune trecută, care s-a terminat înaintea altei acţiuni din trecut sau înaintea unui moment din trecut.