Aparitii in Media – Global-Learning.ro (1)

Aparitii in Media

Copiii cu performanțe școlare – potențialul lor, pus în valoare de Denissa Bularda

Educația este un element esențial al dezvoltării individuale și al societății per ansamblu. În cadrul acestui proces complex, un grup distinct de elevi iese în evidență: copiii cu performanțe școlare. Acești elevi excepționali au un potențial intelectual deosebit și reușesc să obțină rezultate remarcabile, atât în școala gimnazială, cât și la liceu și, mai departe, la facultate.


Gramatica și operele literare le dau fiori elevilor de clasa a VIII-a. Dar nu și când lucrează cu Denissa Gabriela Bularda!

În fiecare an, elevii de clasa a VIII-a trebuie să facă față unei provocări uriașe la finalul ciclului gimnazial – pregătirea intensă pentru examenul de Evaluare Națională. Printre subiectele care le dau cel mai mult de furcă se numără gramatica și operele literare, două arii importante ale Limbii și Literaturii Române, dificile și greu de stăpânit.Studiul limbii engleze – Elevii o fac din proprie inițiativă sau se simt constrânși de planurile părinților?

Orice persoană care știe o limbă de circulație internațională (ca engleza, franceza sau germana) are mai multe oportunități în carieră. Pe acest lucru se bazează și părinții, care își îndeamnă, în număr tot mai mare, copiii să participe la cursuri și meditații pentru a căpăta noi abilități lingvistice.

Schimbările de programă, materia stufoasă și elevi neatenți – motivele pentru care profesorii de la școală cu greu își pot desfășura orele de Limba și Literatura Română

Predarea Limbii și Literaturii Române este o sarcină complexă și esențială pentru dezvoltarea elevilor, dar profesorii de la clasă se confruntă cu numeroase provocări în desfășurarea orelor. Schimbările frecvente de programă, materia stufoasă și elevii neatenți sunt doar câteva dintre motivele pentru care cele mai multe dintre cadrele didactice au dificultăți în a-și ține ora.