Copilul tău se pregătește de susținerea evaluării naționale? – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Copilul tău se pregătește de susținerea evaluării naționale?

Sursa articol: goldsite.ro

Clasa a VIII-a este un moment important în viața copiilor de 14-15 ani. La finalul acestui ciclu gimnazial vor susține și primul examen din viața lor, cu o importanță deosebită pentru admiterea la un liceu bun.

Nu puțini sunt copiii care se confruntă cu diverse probleme la anumite materii, fie că discutăm despre limba și literatura română, fie la matematică. De cele mai multe ori, cei mici nu sunt atrași de materie din cauza profesorului și a metodei sale de predare.

Motiv pentru care tot mai mulți părinți optează pentru pregătirea la evaluarea națională cu ajutorul unui meditator sau cursuri de română suplimentare.

Sunt o mulțime de diferențe dintre meditații și un curs de limba română pentru pregătirea de Evaluarea Națională. În primul rând, un astfel de curs îi ajută pe cei copiii din ciclul gimnazial să își crească notele la școală, să rezolve diverse teme date de profesorul de la curs și, cel mai important, le oferă suport psihic și siguranța că vor face față provocărilor examenelor.

Ce trebuie să știi despre cursurile de limba română pentru Evaluarea Națională de Global Learning?

Cursurile de limba română în vederea pregătirii copiilor pentru Evaluarea Națională sunt concepute în manieră interactivă, pentru ca oricine să înțeleagă mai ușor materia pentru examen, să își sedimenteze noțiunile existente și să descopere lucruri noi.

Și cum finalul gimnaziului se apropie cu pași rapizi, iar emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a devin tot mai amplificate, profesorul Denissa Gabriela Bularda poate ajuta copiii să învețe limba română cu mai mult drag, astfel încât să obțină cele mai bune note.

Punctul de pornire al cursurilor predate de profesorul Bularda reprezintă familiarizarea cu noile cerințe ale Evaluării Naționale și cu modalitățile de abordare ale acestora. Cursurile de limba română pentru examenele naționale sunt interactive, se bazează pe exercițiu și pe rezolvarea modelelor actuale de subiecte. Astfel, copiii de clasa a VIII-a vor primi informații referitoare la prezentarea și ilustrarea trăsăturilor unui personaj, la realizarea unei opinii argumentate,  precum și noțiuni de gramatică și vocabular, dar și scheme și fișe sintetizate.

Pentru partea de Literatură, cei mici vor învăța ce înseamnă conceptul de Valoare Culturală, o cerință nouă, dar și regulile și pașii redactării unui rezumat corect, concepte literare asociate cu numeroase aplicații practic.

Iată câteva motive pentru care cursurile de pregătire la limba română de la Global Learning sunt o bună opțiune atât pentru părinți, cât mai ales pentru copii:

  • Experiență vastă – Denissa Gabriela Bularda este creator de culegeri de gramatică, de compuneri și alte materiale de studiu;
  • Cursurile Global Learning urmează îndeaproape programa școlară – astfel, copilul va studia toate elementele necesare pentru obținerea unei note foarte bune la Evaluarea Națională;
  • Accentul cade pe gramatica limbii române și pe redactarea de texte – astfel, în cadrul cursurilor sunt rezolvate exerciții, se dau diverse teste la fiecare lecție prezentată, iar exemplele oferite de profesor ajută la dezvoltarea abilității copiilor de a redacta compuneri, texte argumentative;
  • Copilul se dezvoltă personal și își îmbunătățește capacitatea de gândire – cursurile sunt create astfel încât să se stimuleze analiza, creativitatea și să se rezolve corect exercițiile date de profesor;
  • Creșterea siguranței de sine – numeroasele testări din timpul cursurilor le oferă copiilor mai multă încredere în cunoștințele pe care le dețin;
  • Se încurajează creativitatea, dialogul și comunicarea dintre copii – acest lucru îi va ajuta să se exprime liber, atât din punct de vedere oral, cât și scris, în compuneri și texte argumentative.

Ce semne ale copiilor ar trebui să le dea de gândit părinților?

Părinții adolescenților de clasa a VIII-a ar trebui să înțeleagă faptul că emoțiile Evaluării Naționale nu sunt tocmai ușor de suportat de copiii care vor susține primul examen important al vieții lor.

Astfel, atunci când copilul depune eforturi vizibile, respectiv își face temele, citește suplimentar și își petrece mare parte a timpului învățând, însă notele sale sunt în scădere, părinții trebuie să ia decizia unor cursuri la limba română.

Dacă adolescentul nu reușește să își finalizeze tema sau nu se ridică la standardul cerut de profesor, se stresează în preajma testelor și a tezelor, are o frică uriașă de a nu eșua, iar profesorii sunt de părere că nu se ridică la nivelul clasei, din nou cea mai bună soluție este un curs de limba română de la Global Learning.