Copilul tău se pregătește intens de admiterea la gimnaziu? – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Copilul tău se pregătește intens de admiterea la gimnaziu?

Sursa articol: curierulnational.ro

Ca părinte este uimitor să observi cu dragoste și emoție cât de repede a crescut puiul de om.

Parcă mai ieri îl țineai de mână pentru prima zi de școală, iar anul viitor va încheia o etapă importantă din educația lui – școala generală.

În cadrul școlilor și al liceelor care nu au și ciclul primar este necesară susținerea unui examen de admitere în ciclul gimnazial.

Totodată, legea vine și cu clarificări asupra faptului că examenul este unul dificil pentru copiii de 11-12 ani și că se încearcă găsirea unei soluții, unor ”directori profesioniști care să înțeleagă că trebuie să-și adapteze oferta educațională, clasa a V-a fără să ai învățământ primar, de exemplu, la cererea anticipată, corelat cu infrastructura existentă. Să înțeleagă că trebuie să-și facă socoteala dacă pot organiza clasa a V-a pentru un număr estimat de cereri fără a mai supune copiii unui examen, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Același ministru al educației este de părere că promovarea acestor examene susținute la limba română, matematică și muzică, se poate face printr-un noroc sau printr-o pregătire specifică, precum meditații sau cursuri de limba română pentru admitere în clasa V-a.

Cu meditațiile știm cu toții cum stă treaba, însă în acest articol vom discuta mai mult despre avantajele educative pe care un copil le poate obține dacă frecventează cursurile de pregătire la limba română pentru examen.

De ce este importantă limba română pentru promovarea examenului de clasa a V-a?

Între clasele I și IV, limba română ocupă o pondere deosebită în planul de învățământ, având un cuantum de 35% din numărul de ore stabilit la toate cele patru clase. Limba română la clasele mici asigură învățarea unora dintre instrumentele de bază ale activității intelectuale, precum scrisul, cititul și exprimarea corect gramaticală.

Prin cultivarea limbajului oral și a celui scris la clasele primare, elevii își pot dezvolta capacitățile de înțelegere a lecturii, indiferent de conținut, de corelare a informațiilor, de creativitate, toate concurând la formarea completă a personalității copilului.

De ce cursurile de limba română de la Global Learning sunt o bună opțiune?

Cursurile pentru copiii de clasa a IV-a de la Global Learning sunt cursuri experiențiale, ce presupun parcurgerea teoretică a noțiunilor de gramatică, cu o componentă foarte importantă în dezvoltarea personală și autocunoaștere.

În plus, cursurile de limba română pentru pregătirea admiterii la gimnaziu sunt interactive, ajută la dezvoltarea creativității copiilor, a inteligenței emoționale și a comunicării, astfel încât cei mici să îndrăgească limba maternă.

Pentru a atinge obiectivele educative, profesorul Denissa Gabriela Bularda folosește mai multe activități interactive, de la audiția și lectura efectivă, până la deep reading, jocuri de rol, discuții libere, teme creative între sesiunile de lucru, jocuri cu elemente de vocabular şi elemente de gramatică susținute de filmulețe atractive.

Pe cât de interactive sunt cursurile de la Global Learning, iar atmosfera relaxată, distractivă și informală, accentul se pune pe comunicare și pe cele patru abilități ale limbajului: vorbire, ascultare, citire și scriere. Totodată, cei mici vor descoperi și povești unice despre personalități născute în România, orașe renumite și obiceiuri tradiționale.