Copilul tău se teme de gramatică sau de literatură? Cursurile Global Learning îl ajută să rezolve orice subiect – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Copilul tău se teme de gramatică sau de literatură? Cursurile Global Learning îl ajută să rezolve orice subiect

Sursa articol: weburban.ro

Sunt cazuri rare copiii cărora să le placă ambele ramuri ale disciplinei limba română, atât literatura, cât și gramatica. De regulă cei mai creativi se descurcă mai bine cu textele literare, cu redactarea de compuneri, în timp ce elevii mai tehnici rezolvă mai bine cerințele de gramatică.

Oricum, una dintre acestea constituie o provocare pentru un elev cu performanțe școlare bune.

Cursurile de limba română cu profesor de la Global Learning fac ca diferențele de abilități ale copilului pentru cerințele celor două ramuri să se omogenizeze, iar elevul să se simtă stăpân pe sine și pe cunoștințele sale și la gramatică, și la literatură, indiferent că este vorba despre admiterea în clasa a V-a sau despre examenul de evaluare națională la finalul clasei a VIII-a.

Pachetul de meditații gramatică-testare de la Global Learning

Pachetul de meditații alcătuit dintr-o ședință de gramatică și una de testare este structura de pregătire pentru care optează mulți dintre părinții stresați de apropierea examenului de admitere în clasa a V-a, la școlile unde nu există învățământ primar ori la marile colegii, sau de temutul examen de capacitate.

În cadrul ședinței de gramatică se reiau noțiuni din programa școlară, insistându-se pe temele la care elevul nu excelează și se fac aplicații bine direcționate, după modelul subiectelor la examenele anilor precedenți.

Profesorul Denissa Gabriela Bularda are experiență în lucrul cu elevii și este autoare de culegeri de gramatică, de compuneri și alte materiale auxiliare alcătuite conform programei școlare. Stilul de predare este interactiv, incită curiozitatea și dorința elevilor de a cunoaște, iar atmosfera de la cursuri este relaxată.

Consolidarea noțiunilor este susținută de sinteze și scheme ale temelor predate. Copilul va învăța cu plăcere, fără teama de noțiunile de gramatică pentru care avea înainte teama dată de nesiguranță.

În cadrul testărilor se verifică reținerea și consolidarea cunoștințelor, cât și capacitatea elevilor de a le aplica în cadrul unor exerciții alcătuite după modelul subiectelor date în anii anteriori la admiterea în clasa a V-a la diferite școli sau la examenul de evaluare națională la sfârșitul clasei a VIII-a.

Înțelegerea textelor literare și scrierea de compuneri nu vor mai fi o problemă

Unii copii se blochează pur și simplu atunci când sunt puși în situația de a redacta un text original, cu propriile cuvinte, fie din cauză că nu au reușit să înțeleagă textul de bază, fie că nu sunt siguri de ideile și părerile proprii.

La cursurile cu profesor de la Global Learning, elevii sunt încurajați să își exprime opiniile, păreri care vor duce ulterior la înțelegerea aprofundată a textului literar și la capacitatea de a-l sintetiza într-un rezumat, de a realiza momentele subiectului sau de a caracteriza un personaj.

Validarea argumentelor exprimate de elevi și a felului în care percep elementele unei opere literare le va da acestora curaj să redacteze texte după exigențele examenelor.

Elevii sunt, de asemenea, stimulați să interacționeze în cadrului grupului mic, de 3-4 copii, în care se lucrează și să schimbe idei pe tema subiectelor din programa de literatură. Își dezvoltă astfel abilitățile de comunicare, aspect care le va folosi pe termen lung.

Cursurile de limba română cu profesor de la Global Learning reprezintă o soluție prin care copilul tău să beneficieze de o pregătire eficientă și de un plus de încredere în propria persoană, prin care să poată să rezolve la fel de ușor subiectele de literatură și pe cele de gramatică prevăzute în programa școlară, în vederea obținerii unui rezultat bun la examenul de admitere în clasa a V-a sau la examenul de capacitate.