Antrenarea si Perfectionarea Comunicarii – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Antrenarea si Perfectionarea Comunicarii

Antrenarea si perfectionarea abilitatilor de comunicare trebuie realizate inca din copilarie

Atunci cand elevul asculta in banca, timp de 50 de minute, ceea ce profesorul spune, isi dezvolta atentia, ascultarea, insa nu exerseaza el insusi comunicarea.

Poate nu ar trebui sa ne mire faptul ca, atunci cand sunt ascultati de profesori, copiii sunt uneori timizi, se balbaie, le este frica sa nu greseasca.

Lumea de astazi, a postarilor pe Facebook, a trimiterilor de mesaje, foto si filmulete, cu atat mai mult reduce capacitatea unui elev de a comunica. Elevul isi gaseste cu greu cuvintele, iar expresii cum ar fi ca sa zic asa isi gasesc repede utilizarea in limbajul lor.

Cauti un curs de limba engleza pentru copii? Inscrie-te acum!

Ce este de facut?

Noi, la Global Learning, folosim foarte des o metoda care da rezultate rapide, copiii nostri devin ei insisi profesori.

Isi pregatesc de acasa o lectie, profesorul ii sprijina prin cateva sfaturi, nu multe pentru a nu altera creativitatea copiilor,  si o predau ora urmatoare celorlalti.

Astfel, ei vor trebui sa stea in fata celorlalti, sa prezinte cu teorie si exemple o lectie intreaga, sa fie cat mai expliciti, deoarece apar intrebari din clasa.

Am observat cu mare bucurie ca se implica total in aceasta activitate, isi creaza ceea ce noi numim suport de curs, adica vin cu planse, cartonase cu diversi termeni, desene clarificatoare, dau si teste si diplome pentru acele teste. Le place sa creeze chiar medalii cu care sa ii rasplateasca pe cei cu note bune la test. Lectiile sunt cu adevarat amanuntit predate, iar testele sunt lungi si scrise cu creionul fiecare in parte, de acasa. Astfel incat cel care le rezolva, doar sa completeze. Nimic nu este tras la xerox, sau scris pe calculator si printat.

Credeti oare ca acesti copii vor uita lectia pe care ei au predat-o? Greu de crezut.

In felul acesta nu numai cunostintele se intiparesc bine, ci si curajul de a vorbi in fata altora, de a pune in practica o idee personala, o metoda de a preda o lectie, pentru ca, atentie, ideea cu plansele, cartonasele, fisele speciale este a lor, profesorul ii indruma fara a da idei.

Eu il vad ca pe un antrenament foarte bun al abilitatilor de comunicare, un mare pas catre viitorul lor.

Ei il vad ca pe o bucurie teribila, abia asteapta.

Daca vrei sa faca  parte si copilul tau din colectivul nostru, inscrie-l la 0723642817 sau la info@cursuri-germana-engleza.ro.