Model de examen YLE Cambridge - Nivelul Starters Pre-A1 – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Model de examen YLE Cambridge – Nivelul Starters Pre-A1

Examenele YLE Cambridge pentru copiii mici au un format prietenos și accesibil. În loc să primească note sau procente ca și copiii mai mari, micuții obțin maximum 5 scuturi pentru fiecare dintre probe: Listening, Reading and Writing și Speaking. La primele două probe, candidații primesc o foaie de examen și trebuie să bifeze singuri răspunsurile corecte. La această vârstă, în afară de cunoștințele de limba engleză în sine, o provocare este să se descurce în timpul limitat. De aceea, este important ca ei să fie familiarizați în prealabil cu formatul subiectelor.

La proba de Speaking, doar un singur copil intră în sală cu examinatorul, care este foarte prietenos. Examinatorul adresează întrebări generale și se bazează pe imagini și postere pentru a susține conversația. Dacă micuțul se blochează, nu înțelege sau nu mai are idei, examinatorul îl ajută cu întrebări ghid. Nu se atrage atenția asupra greșelilor copilului în niciun fel (examinatorul nici măcar nu clipește) pentru a nu provoca panică și pentru a încuraja vorbirea relaxată. De aceea, majoritatea copiilor ies foarte fericiți de la proba orală. 

Examenul Starters are nivelul pre-A1. Copiii trebuie să cunoască un vocabular de bază (despre animale, mâncare, culori, obiecte și haine). De asemenea, trebuie să aibă o înțelegere a structurilor gramaticale de bază, cum ar fi “there is” și “there are”, “like” / “do not like”, “can” și “have got”, precum și să fie familiarizați cu Present Continuous și Present Simple. De asemenea, trebuie să poată citi și scrie câteva cuvinte, dar nu texte întregi.

Modelul de Test Pre A1 Starters conține 3 părți după cum urmează:

1. Listening (25 minute) – 5 părți/ 25 întrebări

2. Reading and Writing (40 minute) – 7 părți/ 44 întrebări

3. Speaking (7-9 minute) – 4 părți

Iată un model de test, preluat de pe www.cambrigeenglish.org.

Descarca Test Pre A1 Starters

De asemenea, poți accesa și testul de mai jos pentru exersarea cunoștințelor, preluat tot de pe www.cambrigeenglish.org:

Test your english Young Learners

După aceste modele, am pregătit și noi câteva exerciții pentru exersarea cunoștințelor, ce respectă structura examenului. Le poți descărca de aici:

Practice Exercises for Starters Pre-A1 Exam

Aici sunt răspunsurile:

Practice Exercises for Starters Pre-A1 Exam with answers

 

Lecția video este disponibilă mai jos:

miniatura exercitii pre a1