Interviu cu eleva Ruxandra Chitu – Global-Learning.ro
string(4) "post"

Interviu cu eleva Ruxandra Chitu, coordonator voluntar al Clubului de lectura, Global Learning

-Bună, Ruxi!

Ruxandra Chitu: -Bună, Ilinca!

Jurnalist Ilinca Popescu: Astăzi, îți voi lua un interviu, iar prima întrebare o să fie: Știu ca ai foarte multe idei bune, dar chiar crezi că tuturor ne vor plăcea? Dacă da, de ce?

Ruxandra Chitu: -Nu mă aștept ca tuturor să le placă ideile mele, pentru că fiecare are propriul lui gust. Avem opinii diferite, tocmai de aceea, la finalul fiecărui curs mă consult cu copiii și îi întreb ce le-ar mai plăcea să lucrăm.

Dar, în legătură cu ideile mele, cred că le-ar plăcea, deoarece îi ajută atât la școală, la cursurile de romana, cât și pur și simplu să se distreze.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Următoarea întrebare este: Pe ce se bazează Clubul de lectură?

Ruxandra Chitu: -Păi, clubul de lectura are la bază literatura și abordăm diferite subiecte care fac parte din universul lecturii. Din nou, vorbesc cu copiii și îi intreb ce ar vrea să lucrăm și uneori mai discutăm și de alte forme de artă care au la bază cuvintele.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok, următoarea întrebare este: o să ni se dea cărți de citit?

Ruxandra Chitu: -În funcție de ce doriți. Mie îmi place să fim o echipă, să colaborăm. De aceea, când vă recomand o carte pe care eu o consider bună, o sugerez numai, dar, dacă nu vă doriți, nu vă oblig, adică este important și ce vă place vouă.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok. Cum te simți în societate ca voluntar la clubul de lectură?

Ruxandra Chitu: -Sincer, mă simt foarte bine. E un prilej de laudă că îi ajut pe copii, îi încurajez să le placă lectura și să facă parte din comunitatea noastră, care este foarte frumoasă, sunt niște copii care m-au surprins plăcut, deoarece erau foarte entuziasmați de activitățile pe care le-am propus. Tocmai de aceea sunt mândră să fiu voluntară la clubul de lectură. Clubul de lectură este util și pentru cursurile de limba romana.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok. Următoarea întrebare este: Cât plănuiești să-l ții?

Ruxandra Chitu: – Sincer, cât îmi permite timpul. Probabil că foștii coordonatori, până în clasa a 12-a, deoarece atunci se complică lucrurile la liceu, adică urmează facultatea și nu cred că cineva poate gestiona ambele activități …și …de principiu, minim 2 ani.

Jurnalist Ilinca Popescu: – Îți place ceea ce faci?

Ruxandra Chitu: -Da, chiar îmi place ceea ce fac, chiar este o experiență foarte frumoasă și o recomand copiilor, mi-aș dori ca tot mai mai mulți copii să vină la clubul de lectura Global Learning.

Jurnalist Ilinca Popescu: -Ok, acesta a fost un interviu pe care l-am luat pentru a vă convinge pe toți, prin răspunsurile ei, să veniți la clubul de lectură. Pa Ruxi!

Ruxandra Chitu: -Pa pa,Ilinca ! Multumesc mult!

Jurnalist Ilinca Popescu: -Urmează să îi luăm un interviu și doamnei Denissa, să vedem și ce ne răspunde dânsa. Paa!

Ruxandra Chitu: -Mulțumesc mult pentru timpul acordat!

Interviu cu eleva Ruxandra Chitu, coordonator voluntar al Clubului de lectura, Global Learning

Revista Young Media a Global Learning

Jurnalist Ilinca Popescu